Η προσωπική σελίδα του Βαγγέλη Λιότζη pure affairs δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια επικοινωνίας γύρω από τα θέματα της σεξουαλικότητας και των σχέσεων. Στόχος μου ως σύμβουλος σεξ, σχέσεων και γάμου είναι η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με αυτά τα ζητήματα μέσω της εφαρμοσμένης αντίληψης της έννοιας pure relationships του Anthony Giddens.

Η προσπάθεια για δημιουργία «καθαρών σχέσεων» αφορά ουσιαστικά έναν βασικό στόχο που περιλαμβάνει την ανάπτυξη της ισότητας και της αυτοδιάθεσης στις προσωπικές σχέσεις με βασικούς άξονες την αυτονομία, τον σεβασμό, την επικοινωνία, τη διαπραγμάτευση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, καθώς και την καλλιέργεια της υπευθυνότητας, της λογοδοσίας και της εμπιστοσύνης. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Anthony Giddens, «το να κερδίσεις την καρδιά του άλλου είναι στην πραγματικότητα μια διαδικασία δημιουργίας μιας αμοιβαίας βιογραφικής αφήγησης».

Λίγα λόγια για μένα

Είμαι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Σπούδασα κοινωνικές επιστήμες, έκανα μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην επικοινωνία και ανακηρύχτηκα, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, διδάκτορας με ειδίκευση στη σύγχρονη σεξουαλικότητα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω δημοσιεύσει άρθρα και βιβλιοκριτικές σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετάσχει σε ακαδημαϊκά συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα, επιμεληθεί εκδόσεις βιβλίων και κληθεί από πανεπιστημιακά ιδρύματα για διαλέξεις. Επίσης, έχω διατελέσει διαπιστευμένος λέκτορας του University of Derby και διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει εκδοθεί πρόσφατα και κυκλοφορεί το βιβλίο μου Πορνογραφικοποίηση: Ιχνηλατώντας τη σύγχρονη σεξουαλικότητα.